Virus??
 

Man ska vara rädd för virus, eller åtminstone ha respekt för dem! De är inte att leka med.

 

För det första - har du bra backuprutiner behöver ett virus i datorn inte betyda katastrof. Vidare bör du virustesta alla programfiler du tar hem från nätet. Med ett modernt virusprogram kan du enkelt testa enskilda filer, det tar bara några sekunder. Glöm inte uppdatera virusdefinitionerna och dubbelklicka aldrig på en fil som du inte själv har begärt. Tänk på att det är den sista ändelsen i filnamnet som avgör om det är en körbar fil. En del virus distribueras i filer med oskyldiga dokumentnamn men med "bat" som sista ändelse, t  ex "Oskyldigt dokument.doc.bat".  

Alla våra program är virustestade och innehöll då inget känt virus. Programmen är dessutom skapade i en miljö som aldrig visat tecken på att vara infekterad av virus. Du bör ändå virustesta filerna innan du startar något program, för att säkerställa att inget har hänt på vägen till din dator.

Ytterligare en god försäkring mot virus är att känna till den korrekta storleken på originalfilen. Om filen som du hämtar hem har annan storlek, är det ett tecken på att något är fel.
 

Rekyl Micro ingår i ett paket med 15 komprimerade filer samlade i filen MicroZip.exe med storleken

474 624

byte. När du har laddat hem filen bör du alltså både virustesta filen och kolla att den har den här storleken. Det gör du genom att högerklicka på ikonen och sedan klicka på Egenskaper i den menyruta som visas.

 Sedan skall du bl a kunna läsa:

Storlek:  463 kB (474 624 byte)

 Står det inte det är något fel. Endera har det hänt något med filen eller också har vi gjort någon förändring och glömt att uppdatera uppgifterna på den här sidan efter det. Om det händer - dubbelklicka inte på filen utan sänd oss ett mail på

 email@kronan.se

och berätta vad du har upptäckt.

Tillbaka till Rekyl Micro